PostHeaderIcon Despre ţeava ppr şi fitingurile sale

Despre tevile PPR (Polipropilena)
Teava si fitingurile PPR sunt utilizate pentru realizarea, atat a retelelor interioare de distributie a apei potabile si a apei calde menajere, cat si a sistemelor de incalzire.
Este alcatuit din teava PP-R alba (cu/fara insertie de aluminiu), PP-R verde ( cu/fara insertie de aluminiu/cu fibra compozita) precum si din fitingurile corespunzatoare (PP-R/PP-R verde). Teava de PPR cu insertie de aluminiu are un coeficient mai mic de dilatare decat teava de PPR normala, este indicat sa folositi teava ppr cu insertie de aluminiu pentru apa menajera calda sau instalatii de incalzire.
Diametrul tevilor ppr cu insertie sau fara insertie pot fi urmatoarele: 20, 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90, 110
Despre fitingurile ppr
Acestea se gasesc de tot felul, de la coturi , teuri, racorduri, mufe , coturi cu suport pe perete, cu filet interior sau exterior de 1/2 care pot fi adaptate la orice tip de teava.
Pe langa toate astea, tevile din ppr si fitingurile ppr sunt foarte ieftine fata de celelalte tipuri de tevi si sisteme.
Aparat de sudura pentru ppr
Aceasta este o trusa de sudura in ppr, cu ajutorul ei se unesc tevile cu fitingurile necesare.
Este compusa din urmatoarele lucruri:
Boloboc, cleste pentru taiat tevi, surubelnita, cheie imbus, capuri ppr de diferite marimi si aparatul principal pe care se monteaza capurile ppr si care se incalzeste la temperatura de 250 grade (temperatura de lipire ppr).
CUM SE SUDEAZA TEVILE SI FITINGURILE PPR?
Aveti mai jos un video demonstrativ:

5 Responses to “Despre ţeava ppr şi fitingurile sale”

 • dodo says:

  Se poate pune o mufa rapida din alama , piesa 0 peste o teava de ppe pentru a continua lucrarea [nu aluneca cand este presiune]

 • stefan says:

  Buna sunt Stefan va rog frumos sa ma lamuriti tevile ppr cu insertie de aluminiu pot sa aiba insertia de aluminiu discontinia ,adica la seectiunarea tevi ppr (PE DIAMETRU) pentru a se vizualiza straturile se observa cele trei inele;inel ppr exterior, inel insertie aluminiu,inel interior ppr.
  INELUL DE INSERTIE ALUMINIU POATE SA NU FIE INCHIS (SA RAMINA SUB FORMA LITEREI C)
  DACA EXISTA ACEST MODEL ATUNCI CARE ESTE ROLUL INSERTIEI IN ACEST CAZ PARTICULAR
  VA MULTUMESC!!!!

 • pop ancuta says:

  Buna,va rog lamuriti-ma si pe mine…trusa de mai sus ptr PPR,atat de completa la set,unde pot sa o gasesc ptr a o cumpara?va multumesc!o zi buna!

 • Cristi says:

  Foarte interesant articolul

Leave a Reply

Statistici web